Hozzávalók:
Paprikaszósz :
Elkészítése:
A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 °C – os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer. Ezután tegyük egy nylon zacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így.
Ha egy kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 – 2 ek olajat sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd puhára főzzük.
Amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze. Kínáljuk főtt tésztával.