Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás csirke szárnyak laskagombával recept

Paprikás csirke szárnyak laskagombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirke szárny
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 30 dkg laskagomba
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 2 ek étolaj vagy zsír

    Elkészítése:

    A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A laskagombát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.

    A zöldpaprikát, hegyes erős paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

    A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

    Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

    Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirke szárnyakat és a laskagombát, sózzuk és rövid lében puhára pároljuk. Ha megpuhult a behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és kiforraljuk.

    Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá