Paprikás csirke szárnyak laskagombával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 30 dkg laskagomba
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek étolaj vagy zsír

Elkészítése:

A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A laskagombát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.

A zöldpaprikát, hegyes erős paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirke szárnyakat és a laskagombát, sózzuk és rövid lében puhára pároljuk. Ha megpuhult a behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és kiforraljuk.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!