Palacsintaágyon sült, fehérboros-körtés csirke recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 2 dl tej
- kb 1,5-2 dl szódavíz
- olvasztott vaj a sütéshez
Továbbá:
- 50 dkg csirkemell
- 3-4 db keményebb körte
- 4 dl fehérbor (félédes)
- 1 csillagánizs
- 3-4 db szegfűszeg
- só, bors
Besamel:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 4 dl tej
- 125 g camembert
- só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházukat. Egy lábasba beleöntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort, amiben főztük a körtét és puhára pároljuk.
A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Összeállítás: 1-1 palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük.
Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 20 perc alatt készre sütjük.