Pácolt pulykamell reszelt sajtban, gyümölcsraguval recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- kb 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint zöldfűszerek: bazsalikom, tárkony, oregánó, petrezselyem, majoránna, snidling
- 1 csipet szerecsendió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
Gyümölcsraguhoz:
- 2 ek vaj
- 10 dkg dió durvára vágva
- 2 alma
- 2 körte
- 2 banán
- 2 ek konzerv ananász
- 4 dl főzőtejszín
- 1 ek étkezési keményítő
- csipet őrölt fehérbors
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk.
A hagymát,fokhagymát meghámozzuk, elszeleteljük, elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a borsot. Ebben a pácban 1 éjszakát állni hagyjuk a húst.
Másnap a hús egyik oldalát megsózzuk, megmártjuk a felvert tojásban és sütőpapíros tepsire tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal.
180 °C-ra előmelegített sütőben, fóliával letakarva kb 40 percig, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Mandulával elkevert rizzsel, gyümölcsraguval kínáljuk.
A raguhoz forró vajon megpirítjuk a diót, majd hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt gyümölcsöket.
A főzőtejszínt az ananász levével és az étkezési keményítővel elkeverjük, majd a gyümölcsökre öntjük és összeforraljuk. Őrölt fehérborssal ízesítjük.