Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt pulykamell reszelt sajtban, gyümölcsraguval recept

Pácolt pulykamell reszelt sajtban, gyümölcsraguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamellfilé
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • kb 1 dl olívaolaj
    • ízlés szerint zöldfűszerek: bazsalikom, tárkony, oregánó, petrezselyem, majoránna, snidling
    • 1 csipet szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só, bors

    Gyümölcsraguhoz:

    • 2 ek vaj
    • 10 dkg dió durvára vágva
    • 2 alma
    • 2 körte
    • 2 banán
    • 2 ek konzerv ananász
    • 4 dl főzőtejszín
    • 1 ek étkezési keményítő
    • csipet őrölt fehérbors

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk.

    A hagymát,fokhagymát meghámozzuk, elszeleteljük, elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a borsot. Ebben a pácban 1 éjszakát állni hagyjuk a húst.

    Másnap a hús egyik oldalát megsózzuk, megmártjuk a felvert tojásban és sütőpapíros tepsire tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal.

    180 °C-ra előmelegített sütőben, fóliával letakarva kb 40 percig, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

    Mandulával elkevert rizzsel, gyümölcsraguval kínáljuk.

    A raguhoz forró vajon megpirítjuk a diót, majd hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt gyümölcsöket.

    A főzőtejszínt az ananász levével és az étkezési keményítővel elkeverjük, majd a gyümölcsökre öntjük és összeforraljuk. Őrölt fehérborssal ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá