Pácolt pulykamell reszelt sajtban, gyümölcsraguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pácolt pulykamell reszelt sajtban, gyümölcsraguval

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • kb 1 dl olívaolaj
  • ízlés szerint zöldfűszerek: bazsalikom, tárkony, oregánó, petrezselyem, majoránna, snidling
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Gyümölcsraguhoz:

  • 2 ek vaj
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 2 alma
  • 2 körte
  • 2 banán
  • 2 ek konzerv ananász
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • csipet őrölt fehérbors

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk.

A hagymát,fokhagymát meghámozzuk, elszeleteljük, elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a borsot. Ebben a pácban 1 éjszakát állni hagyjuk a húst.

Másnap a hús egyik oldalát megsózzuk, megmártjuk a felvert tojásban és sütőpapíros tepsire tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal.

180 °C-ra előmelegített sütőben, fóliával letakarva kb 40 percig, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Mandulával elkevert rizzsel, gyümölcsraguval kínáljuk.

A raguhoz forró vajon megpirítjuk a diót, majd hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt gyümölcsöket.

A főzőtejszínt az ananász levével és az étkezési keményítővel elkeverjük, majd a gyümölcsökre öntjük és összeforraljuk. Őrölt fehérborssal ízesítjük.