Pácolt comb recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
Marinád:
- 2 ek olaj
- ízlés szerint: pirospaprika, őrölt bors, vegeta, őrölt kömény
- 2-3 ek mustár
- só
Elkészítése:
Összekeverjük a pác hozzávalóit. Ezzel kenjük be a combokat, majd legalabb 2 órát pihentetjük.
Ezután a combokat egy hőálló tálba illetve tepsibe helyezzük, megszórjuk a felaprított vöröshagymával és fokhagymával (szórtam még rá felvágott petrezselymet, sárgarépát és karalábét is).
Felöntjük vízzel, letakarjuk és 40 percig előmelegített sütőben sütjük.
Ezután levesszük a fedőt/fóliát, meglocsoljuk a húsokat a saját levével. Ha szügséges, akkor öntünk még alá vizet, hogy a hús ne száradjon ki és tovább sütjük, amíg ropogós nem lesz.
Én most picit sok vizet öntöttem alá így egy keveset leöntöttem róla, majd kis láng fölött egy kis liszttel besürítettem. Ez lett a mártás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »