Pácolt comb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • víz

Marinád:

  • 2 ek olaj
  • ízlés szerint: pirospaprika, őrölt bors, vegeta, őrölt kömény
  • 2-3 ek mustár

Elkészítése:

Összekeverjük a pác hozzávalóit. Ezzel kenjük be a combokat, majd legalabb 2 órát pihentetjük.

Ezután a combokat egy hőálló tálba illetve tepsibe helyezzük, megszórjuk a felaprított vöröshagymával és fokhagymával (szórtam még rá felvágott petrezselymet, sárgarépát és karalábét is).

Felöntjük vízzel, letakarjuk és 40 percig előmelegített sütőben sütjük.

Ezután levesszük a fedőt/fóliát, meglocsoljuk a húsokat a saját levével. Ha szügséges, akkor öntünk még alá vizet, hogy a hús ne száradjon ki és tovább sütjük, amíg ropogós nem lesz.

Én most picit sok vizet öntöttem alá így egy keveset leöntöttem róla, majd kis láng fölött egy kis liszttel besürítettem. Ez lett a mártás.