Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincben sült gombás csirke recept

Őzgerincben sült gombás csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 20 dkg gomba
    • 7 vékony szelet sonka
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • Az őzgerinc kikenéséhez:
    • olaj
    • szóráshoz: zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk. A gombát is felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húst,a gombát ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. Majd egy kissé kihűtjük.

    A tojásokat felverjük,a tejföllel ,reszelt sajttal, petrezselyemzölddel ,1-2 ek. liszttel összekeverjük és hozzákeverjük a gombás húscsíkokhoz.

    Az őzgerincet kiolajozzuk,morzsával megszórjuk,a sonka szeletekkel kibéleljük úgy,hogy mindkét felén a széleken túl lógjon.

    Beleöntjük a csirkés masszát,egyenletesen elsimítjuk. A lelógó sonkát ráhajtjuk,még 2 szelettel befedjük.

    Előmelegített sütőben megsütjük. Addig süssük,míg a sonka szép színt kap. (bacon szalonnával is készíthetjük)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá