Őzgerincben sült gombás csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 7 vékony szelet sonka
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • Az őzgerinc kikenéséhez:
  • olaj
  • szóráshoz: zsemlemorzsa

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk. A gombát is felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húst,a gombát ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. Majd egy kissé kihűtjük.

A tojásokat felverjük,a tejföllel ,reszelt sajttal, petrezselyemzölddel ,1-2 ek. liszttel összekeverjük és hozzákeverjük a gombás húscsíkokhoz.

Az őzgerincet kiolajozzuk,morzsával megszórjuk,a sonka szeletekkel kibéleljük úgy,hogy mindkét felén a széleken túl lógjon.

Beleöntjük a csirkés masszát,egyenletesen elsimítjuk. A lelógó sonkát ráhajtjuk,még 2 szelettel befedjük.

Előmelegített sütőben megsütjük. Addig süssük,míg a sonka szép színt kap. (bacon szalonnával is készíthetjük)