Natúr csirkemell körettel recept
Hozzávalók:
- 500 g mirelit vegyes zöldség
- 4 filézett, pácolt csirkemell
- 4 nagyobb burgonya
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/4 szerecsendió reszelve
Csirkemell páchoz:
- só, bors
- fokhagyma
- olívaolaj
Lilahagyma lekvárhoz:
- 4-5 fej lilahagyma
- 3-4 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- só
- kakukkfű
- őrölt színes bors
- édes vörösbor
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit keverd össze, majd forgasd bele a felaprított csirkemellett, majd tedd pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe.
A meghámozott, megmosott és felkockázot burgonyát sós vízben 20 perc alatt főzd meg.
A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.
A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd. Amikor a burgonya sima, add hozzá a tojást és keverd jól össze.
Az elkészült alapot öntsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára. A pihentetett masszából egy sütőpapírral fedett tepsire alakítsd ki a kb 5 cm-es tallérokat.
180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre, amíg kicsit megpirul.
Készítsd el a párolt zöldségeket is: egy megfelelő méretű serpenyőbe önts kb egy evőkanálnyi (olíva)olajat és dobj hozzá 5 dkg vajat. A zsiradékok olvadása után öntsd hozzá a felengedett, megmosott, lecsepegtetett zöldséget. Sózd, majd kb 15 perc alatt párold készre
A pácléből önts egy keveset egy serpenyőbe és forrósítsd fel. A forró olivaolajban a csirkemellek mindegyik oldalát süsd pirosra.
A hagymát pucold meg, majd vágd félbe és vékonyan karikázd fel.
Egy serpenyőben melegítsd fel a mézet, majd amikor már jó folyós add hozzá a cukrot és karamellizáld, míg szép aranybarna színe nem lesz. Ezután öntsd hozzáaz olívaolajat, jól keverd össze éstedd rá a hagymát. Szórd meg egy csipet sóval és kezdd párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni szórd meg egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős). Végül öntsd fel vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve párold tovább. Közben többször keverd át és ha szükséges, még önts alá bort. Párold addig, amíg a leve el nem fő teljesen és krémes állagú nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »