Natúr csirkemell körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g mirelit vegyes zöldség
- 4 filézett, pácolt csirkemell
- 4 nagyobb burgonya
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/4 szerecsendió reszelve
Csirkemell páchoz:
- só, bors
- fokhagyma
- olívaolaj
Lilahagyma lekvárhoz:
- 4-5 fej lilahagyma
- 3-4 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- só
- kakukkfű
- őrölt színes bors
- édes vörösbor
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit keverd össze, majd forgasd bele a felaprított csirkemellett, majd tedd pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe.
A meghámozott, megmosott és felkockázot burgonyát sós vízben 20 perc alatt főzd meg.
A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.
A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd. Amikor a burgonya sima, add hozzá a tojást és keverd jól össze.
Az elkészült alapot öntsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára. A pihentetett masszából egy sütőpapírral fedett tepsire alakítsd ki a kb 5 cm-es tallérokat.
180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre, amíg kicsit megpirul.
Készítsd el a párolt zöldségeket is: egy megfelelő méretű serpenyőbe önts kb egy evőkanálnyi (olíva)olajat és dobj hozzá 5 dkg vajat. A zsiradékok olvadása után öntsd hozzá a felengedett, megmosott, lecsepegtetett zöldséget. Sózd, majd kb 15 perc alatt párold készre
A pácléből önts egy keveset egy serpenyőbe és forrósítsd fel. A forró olivaolajban a csirkemellek mindegyik oldalát süsd pirosra.
A hagymát pucold meg, majd vágd félbe és vékonyan karikázd fel.
Egy serpenyőben melegítsd fel a mézet, majd amikor már jó folyós add hozzá a cukrot és karamellizáld, míg szép aranybarna színe nem lesz. Ezután öntsd hozzáaz olívaolajat, jól keverd össze éstedd rá a hagymát. Szórd meg egy csipet sóval és kezdd párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni szórd meg egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős). Végül öntsd fel vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve párold tovább. Közben többször keverd át és ha szükséges, még önts alá bort. Párold addig, amíg a leve el nem fő teljesen és krémes állagú nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »