Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos csirke recept

Narancsos csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pác:

    • 5 ek szójaszósz
    • 4 ek olívaolaj
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, bors

    Szósz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek reszelt gyömbér
    • 1 tk chiliszósz (vagy ízlés szerint)
    • 2 narancs lereszelt héja és leve
    • 1, 5 dl sűrített paradicsom
    • kb 3 dl víz
    • só, bors

    Továbbá:

    • 60 dkg csirkecombfilé
    • étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a feldarabolt csirkecombra és alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük legalább félórára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik a hús.

    Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért és jól átpirítjuk.

    Felöntjük sűrített paradicsommal, belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk a lereszelt héját is. Ízesítjük sóval, borssal, chiliszósszal, majd hozzáadjuk a vizet és jól összeforraljuk.

    A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben és forró, bő olajban ropogósra sütjük.

    Ezután hozzáadjuk a szószhoz és az egészet összeforraljuk.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá