Narancsos csirke recept

Hozzávalók:
Pác:
- 5 ek szójaszósz
- 4 ek olívaolaj
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
Szósz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1 tk chiliszósz (vagy ízlés szerint)
- 2 narancs lereszelt héja és leve
- 1, 5 dl sűrített paradicsom
- kb 3 dl víz
- só, bors
Továbbá:
- 60 dkg csirkecombfilé
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a feldarabolt csirkecombra és alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük legalább félórára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik a hús.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért és jól átpirítjuk.
Felöntjük sűrített paradicsommal, belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk a lereszelt héját is. Ízesítjük sóval, borssal, chiliszósszal, majd hozzáadjuk a vizet és jól összeforraljuk.
A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben és forró, bő olajban ropogósra sütjük.
Ezután hozzáadjuk a szószhoz és az egészet összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »