Narancsos csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Pác:
- 5 ek szójaszósz
- 4 ek olívaolaj
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
Szósz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1 tk chiliszósz (vagy ízlés szerint)
- 2 narancs lereszelt héja és leve
- 1, 5 dl sűrített paradicsom
- kb 3 dl víz
- só, bors
Továbbá:
- 60 dkg csirkecombfilé
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a feldarabolt csirkecombra és alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük legalább félórára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik a hús.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért és jól átpirítjuk.
Felöntjük sűrített paradicsommal, belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk a lereszelt héját is. Ízesítjük sóval, borssal, chiliszósszal, majd hozzáadjuk a vizet és jól összeforraljuk.
A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben és forró, bő olajban ropogósra sütjük.
Ezután hozzáadjuk a szószhoz és az egészet összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.