Narancsos csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Pác:

  • 5 ek szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors

Szósz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 tk chiliszósz (vagy ízlés szerint)
  • 2 narancs lereszelt héja és leve
  • 1, 5 dl sűrített paradicsom
  • kb 3 dl víz
  • só, bors

Továbbá:

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • étkezési keményítő

Elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a feldarabolt csirkecombra és alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük legalább félórára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik a hús.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért és jól átpirítjuk.

Felöntjük sűrített paradicsommal, belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk a lereszelt héját is. Ízesítjük sóval, borssal, chiliszósszal, majd hozzáadjuk a vizet és jól összeforraljuk.

A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben és forró, bő olajban ropogósra sütjük.

Ezután hozzáadjuk a szószhoz és az egészet összeforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.