Mojo csirkemell (sous vide) recept

Hozzávalók:
Páchoz:
- 5 csirkemell
- 1 narancs
- 1-2 dl 100 %-os narancslé
- 1 citrom
- 1 tk só
- 0,5 tk bors
- 2 ek olívaolaj
- egy egész fej fokhagyma (6-8 gerezd)
- korriander vagy petrezselyemlevél
Öntethez:
- 1 csokor petrezselyem vagy korrianderlevél
- csipet só, bors (ízlés szerint)
- 1 citrom
- 0,5 dl csirke szaft
Köret:
- főtt rizs, tört burgonya vagy a kedvenc köretünk
Elkészítése:
A csirkéket előző nap bepácoljuk, melyhez egy nagyobb tálba öntünk narancslevet, belereszeljük a citrom és a narancs héját, valamint a levét is bele facsarjuk (én a visszamaradt héjat is beleteszem). Ezután öntünk még rá olivaolajat és a megpucolt, felszeletelt fokhagymákat is beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal és egy csokor petrezselyem vagy korrianderlevéllel. Jól összekeverjük és belehelyezzük a csirkemelleket.
Folpackkal lezárva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vákuumozzuk a csirkéket (egy zacskóba egyet) és 65 celsius fokra állított sous vide kádba helyezzük minimum 2-2,5 órára.
Az idő lejárta után serpenyőbe süssünk kérget a mellekre és pihentessük 10-20 percet.
Ha nincs sous vide gépünk, serpenyőbe kevés (1 ek) vajon, vagy olajon pirítsuk le a csirkemelleket (5-6 perc), majd 150 celsius fokos sütőbe 15-20 percre (mérettől függően) helyezzük be őket. Ha elkészültek szintén legalább 10-20 percet pihentessük.
További ízfokozás és frissesség érhető el, ha felhasználjuk a csirkéből távozó nedveket és bekeverjük egy kis sóval, borssal, citromlével és petrezselyem vagy korrianderlevél összevágott elegyével, majd ezt öntetként használhatjuk.
Köretnek én rizst készítettem, de másmilyen körettel is tökéletesen tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »