Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással recept

Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg BL80 liszt
    • 1 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a kenéshez
    • 1 dl tej (házi)
    • 1 dl natúr joghurt
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek cukor
    • 1 kk só
    • 2 ek szezámmag

    Hamburgerhez:

    • 2 csirkemellfilé
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3-4 ág kakukkfű
    • 3 ek olívaolaj
    • nagy szemű tengeri só
    • frissen őrölt fekete bors
    • pár levél friss, fejes saláta
    • 3-4 szál medvehagyma

    A mártáshoz:

    • 40 dkg barna csiperke gomba
    • 1 közepes cukkini
    • 3-4 szál újhagyma
    • 1 dl Patrícius Tokaji Sárga muskotály
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4-5 db aszalt paradicsom
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 1,5 ek olívaolaj
    • bors

    Elkészítése:

    Zsemle készítése:

    Az élesztőt egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatom. A lisztet nagyobb tálba szitálom, hozzáadom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a cukrot, és a sót. Összegyúrom közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, és jól kidolgozom hólyagosra a tésztát.

    Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztem. Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztom, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítem. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztem.

    Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenem tojássárgájával, és megszórom szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt szép barnára sütöm őket, majd rácson hagyom hűlni.

    Csirkemell készítése:

    A csirkemelleket megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. Szeletekre vágom, fűszerezem a kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütöm, majd pár perc alatt fedő alatt puhára párolom. Miután megpuhult, kissé lepirítom.

    Mártás készítése:

    Az újhagymát, a gombát és a cukkinit megtisztítva felszeletelem. Egy serpenyőben olajat hevítek, ráteszem a szeletelt gombát, és megpirítom. Hozzáadom a cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózom, megborsozom. Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntöm a borral, kevés ideig így főzőm, majd a tejszínnel sűrítem.

     

    Összeállítás:

    Az összeállításnál a bucikat kettévágom, mindegyikbe egy-egy alaposan megmosott és leszárított fejes saláta levelet ültetek, ráteszem a csirkemell szeletet, majd erre halmozom a gombás szószt, a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórok, és az egészet betakarom a buci tetejével.

    A mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 166 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá