Hozzávalók:
Hamburgerhez:
A mártáshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatom. A lisztet nagyobb tálba szitálom, hozzáadom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a cukrot, és a sót. Összegyúrom közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, és jól kidolgozom hólyagosra a tésztát.
Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztem. Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztom, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítem. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztem.
Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenem tojássárgájával, és megszórom szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt szép barnára sütöm őket, majd rácson hagyom hűlni.
A csirkemelleket megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. Szeletekre vágom, fűszerezem a kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütöm, majd pár perc alatt fedő alatt puhára párolom. Miután megpuhult, kissé lepirítom.
Az újhagymát, a gombát és a cukkinit megtisztítva felszeletelem. Egy serpenyőben olajat hevítek, ráteszem a szeletelt gombát, és megpirítom. Hozzáadom a cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózom, megborsozom. Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntöm a borral, kevés ideig így főzőm, majd a tejszínnel sűrítem.
Az összeállításnál a bucikat kettévágom, mindegyikbe egy-egy alaposan megmosott és leszárított fejes saláta levelet ültetek, ráteszem a csirkemell szeletet, majd erre halmozom a gombás szószt, a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórok, és az egészet betakarom a buci tetejével.