Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 35 dkg BL80 liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 1 dl tej (házi)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 2 ek szezámmag

Hamburgerhez:

  • 2 csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • nagy szemű tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • pár levél friss, fejes saláta
  • 3-4 szál medvehagyma

A mártáshoz:

  • 40 dkg barna csiperke gomba
  • 1 közepes cukkini
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 dl Patrícius Tokaji Sárga muskotály
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 ek olívaolaj
  • bors