Mézes-szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 1 ek szójaszósz
- só
- étolaj a sütéshez
Bundához:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1,5 tk sütőpor
- 1 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mázhoz:
- 3 ek ketchup
- 1-2 ek méz
- 1 tk szójaszósz
- szezámmag
- esetleg chili paprika vagy kevés tabasco, ha szeretjük a csípőset
Elkészítése:
A pác hozzávalóit a szezámmag kivételével jól összekeverjük, majd félretesszük.
A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk (kb fél-1 dl közötti mennyiség). Az egészet csomómentesre keverjük.
Beletesszük a csirkefalatokat és alaposan összekeverjük az egészet, hogy a húst mindenhol fedje a tészta. A bundás húsokat a felforrósított olajba szedjük és lassan arany színűre sütjük (ne süssük nagy lángon, mert a bunda könnyen megég!).
Papírtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk a mázba. Szórunk rá szezámmagot és alaposan összekeverjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »