Mézes-narancsos pulykamell gránátalmás kuszkusszal recept

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 narancs
- kb 5 dkg vaj ( 2-3 teáskanál)
- 1 teáskanál méz
- 10 dkg kuszkusz (fél csésze)
- 2,5 dl forró víz (1 csésze)
- 1 gránátalma
- só, őrölt bors, őrölt gyömbér
Elkészítése:
A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és öntünk rá kb 2,5 dl (1 csésze) forró, sós vizet. Lefedjük és állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.
A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Ha túl vastagnak találjuk, 2 vékonyabb szeletre vágjuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és egy kis őrölt gyömbérrel.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a húst és mindkét oldalát nagyobb lángon szép pirosra sütjük (kb 3-4 perc oldalanként).
Ha megpirult a hús, a narancs reszelt héjával ízesítjük és ráfacsarjuk a levét is. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, míg a narancslé besűrűsödik.
Közben a gránátalmát kimagozzuk (kettévágva fakanállal kiütögetjük a magokat belőle).
Ha megpuhult a kuszkusz, villával fellazítjuk és összekeverjük a gránátalma magokkal.
Addig elkészül a hús is, amihez a legvégén egy teáskanál mézet adunk. Elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk és elzárjuk alatta a lángot.
A narancsos pulykamellett a gránátalmás kuszkusszal tálaljuk.
Tipp:
A narancsot kézzel facsartam a húsra, így került bele néhány darabka a narancs húsából is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »