Mézes-narancsos pulykamell gránátalmás kuszkusszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 narancs
  • kb 5 dkg vaj ( 2-3 teáskanál)
  • 1 teáskanál méz
  • 10 dkg kuszkusz (fél csésze)
  • 2,5 dl forró víz (1 csésze)
  • 1 gránátalma
  • só, őrölt bors, őrölt gyömbér

Elkészítése:

A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és öntünk rá kb 2,5 dl (1 csésze) forró, sós vizet. Lefedjük és állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.

A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Ha túl vastagnak találjuk, 2 vékonyabb szeletre vágjuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és egy kis őrölt gyömbérrel.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a húst és mindkét oldalát nagyobb lángon szép pirosra sütjük (kb 3-4 perc oldalanként).

Ha megpirult a hús, a narancs reszelt héjával ízesítjük és ráfacsarjuk a levét is. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, míg a narancslé besűrűsödik.

Közben a gránátalmát kimagozzuk (kettévágva fakanállal kiütögetjük a magokat belőle).

Ha megpuhult a kuszkusz, villával fellazítjuk és összekeverjük a gránátalma magokkal.

Addig elkészül a hús is, amihez a legvégén egy teáskanál mézet adunk. Elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk és elzárjuk alatta a lángot.

A narancsos pulykamellett a gránátalmás kuszkusszal tálaljuk.

Tipp:

A narancsot kézzel facsartam a húsra, így került bele néhány darabka a narancs húsából is.