Hozzávalók:
Elkészítése:
A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és öntünk rá kb 2,5 dl (1 csésze) forró, sós vizet. Lefedjük és állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.
A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Ha túl vastagnak találjuk, 2 vékonyabb szeletre vágjuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és egy kis őrölt gyömbérrel.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a húst és mindkét oldalát nagyobb lángon szép pirosra sütjük (kb 3-4 perc oldalanként).
Ha megpirult a hús, a narancs reszelt héjával ízesítjük és ráfacsarjuk a levét is. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, míg a narancslé besűrűsödik.
Közben a gránátalmát kimagozzuk (kettévágva fakanállal kiütögetjük a magokat belőle).
Ha megpuhult a kuszkusz, villával fellazítjuk és összekeverjük a gránátalma magokkal.
Addig elkészül a hús is, amihez a legvégén egy teáskanál mézet adunk. Elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk és elzárjuk alatta a lángot.
A narancsos pulykamellett a gránátalmás kuszkusszal tálaljuk.
A narancsot kézzel facsartam a húsra, így került bele néhány darabka a narancs húsából is.