Mexikói csirke recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- fél doboz csemege kukorica
- 2 doboz vörösbab konzerv
- 20 dkg jázmin rizs
- só
- víz
- olaj
- darált chili paprika
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és olajon kicsit megpirítjuk. Ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ezeket takarék lángon sütjük addig, amíg a hagyma, paprika, paradicsom puhára nem sül.
Ezután hozzáadjuk a kukoricát és a vörösbabot illetve kb 1,5 dl vizet. Felforraljuk, sóval és darált chilivel ízesítjük, majd fedő alatt takarék lángon főzzük, ameddig a hús omlós és puha lesz.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk.
Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Tálaláskor friss salátát kínálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »