Mexikói csirke recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- fél doboz csemege kukorica
- 2 doboz vörösbab konzerv
- 20 dkg jázmin rizs
- só
- víz
- olaj
- darált chili paprika
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és olajon kicsit megpirítjuk. Ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ezeket takarék lángon sütjük addig, amíg a hagyma, paprika, paradicsom puhára nem sül.
Ezután hozzáadjuk a kukoricát és a vörösbabot illetve kb 1,5 dl vizet. Felforraljuk, sóval és darált chilivel ízesítjük, majd fedő alatt takarék lángon főzzük, ameddig a hús omlós és puha lesz.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk.
Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Tálaláskor friss salátát kínálhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »