Mexikói csirke recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- fél doboz csemege kukorica
- 2 doboz vörösbab konzerv
- 20 dkg jázmin rizs
- só
- víz
- olaj
- darált chili paprika
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és olajon kicsit megpirítjuk. Ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ezeket takarék lángon sütjük addig, amíg a hagyma, paprika, paradicsom puhára nem sül.
Ezután hozzáadjuk a kukoricát és a vörösbabot illetve kb 1,5 dl vizet. Felforraljuk, sóval és darált chilivel ízesítjük, majd fedő alatt takarék lángon főzzük, ameddig a hús omlós és puha lesz.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk.
Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Tálaláskor friss salátát kínálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










