Mexikói csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mexikói csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • fél doboz csemege kukorica
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 20 dkg jázmin rizs
  • víz
  • olaj
  • darált chili paprika

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és olajon kicsit megpirítjuk. Ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ezeket takarék lángon sütjük addig, amíg a hagyma, paprika, paradicsom puhára nem sül.

Ezután hozzáadjuk a kukoricát és a vörösbabot illetve kb 1,5 dl vizet. Felforraljuk, sóval és darált chilivel ízesítjük, majd fedő alatt takarék lángon főzzük, ameddig a hús omlós és puha lesz.

Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk.

Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

Tálaláskor friss salátát kínálhatunk mellé.