Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal recept
Hozzávalók:
- 60 dkg magozott meggy
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 8 szegfűszeg
- 4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- 4 alsó csirkecomb
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 csokor petrezselyemlevél
- só, ételízesítő
- 2 teáskanál olaj
Elkészítése:
A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy épp ellepje és ízesítjük a cukorral, fahéjjal, csipet sóval. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük (előtte a szegfűszeget vegyük ki). A keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a forrásban lévő meggyre öntjük és összekeverjük. Felforraljuk és kész a meggyszósz.
A rizst megmossuk és a hideg vízzel, sóval, ételízesítővel feltesszük főni és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.
A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és belekeverjük a rizsbe.
A combokat besózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Kevés olajon, vízzel felöntve megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
A kész combokat együtt tálaljuk a rizzsel és meggyszósszal.