Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal recept

Hozzávalók:
- 60 dkg magozott meggy
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 8 szegfűszeg
- 4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- 4 alsó csirkecomb
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 csokor petrezselyemlevél
- só, ételízesítő
- 2 teáskanál olaj
Elkészítése:
A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy épp ellepje és ízesítjük a cukorral, fahéjjal, csipet sóval. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük (előtte a szegfűszeget vegyük ki). A keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a forrásban lévő meggyre öntjük és összekeverjük. Felforraljuk és kész a meggyszósz.
A rizst megmossuk és a hideg vízzel, sóval, ételízesítővel feltesszük főni és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.
A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és belekeverjük a rizsbe.
A combokat besózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Kevés olajon, vízzel felöntve megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
A kész combokat együtt tálaljuk a rizzsel és meggyszósszal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »