Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal recept
Hozzávalók:
- 60 dkg magozott meggy
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 8 szegfűszeg
- 4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- 4 alsó csirkecomb
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 csokor petrezselyemlevél
- só, ételízesítő
- 2 teáskanál olaj
Elkészítése:
A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy épp ellepje és ízesítjük a cukorral, fahéjjal, csipet sóval. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük (előtte a szegfűszeget vegyük ki). A keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a forrásban lévő meggyre öntjük és összekeverjük. Felforraljuk és kész a meggyszósz.
A rizst megmossuk és a hideg vízzel, sóval, ételízesítővel feltesszük főni és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.
A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és belekeverjük a rizsbe.
A combokat besózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Kevés olajon, vízzel felöntve megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
A kész combokat együtt tálaljuk a rizzsel és meggyszósszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









