Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málé (puliszka) sült csirkével és juhtúróval recept

Málé (puliszka) sült csirkével és juhtúróval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A málé hozzávalói:

    • 1 l víz
    • 25 dkg kukoricadara
    • 10 dkg búzadara
    • 1 kk só

    A sült csirke hozzávalói:

    • 4 db csirkecomb, csirke szárny vagy bármilyen csirke hús
    • 2 db kápia paprika (piros)
    • 4 db paradicsom
    • 1 dl olaj
    • 2 ek  ételízesítő
    • 2 ek ketchup
    • 5 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A málé elkészítése:

    A vizet felrakom melegedni, amikor forr, kis lángra teszem, belerakom a sót és az olajat. Lassan adom hozzá a búzadarát, kézi habverővel folyamatosan keverem, hogy ne legyen csomós. Utána ugyanígy a kukoricadarát is. Amikor elkezd keményedni, akkor fakanállal keverem tovább, amíg megfő.

    Alufóliát kiterítek egy tálcára, bekenem egy kis olajjal, ráteszem a puliszkát úgy, hogy a juhtúrót rátéve feltekerhető legyen, mint egy tekercs. A juhtúrót tejföllel elkeverem.  Felgöngyölés után állni hagyom, amíg el nem olvad a túró benne.

    A sült csirke elkészítése:

    Bekenem a csirkét ételízesítővel és ketchuppal. Kiolajozott tepsibe rakom a húst, a paradicsomot és a paprikát. 200 fokon 40 perc alatt pirosra sütöm.

    Tipp:

    A fokhagymát egy kis tálba összezúzzuk, 1 kk ételízesítőt és fél dl vizet öntünk hozzá. Ezt tehetjük a hús tetejére is, de még finomabb, ha mellé tesszük és belemártogatjuk a húst fogyasztáskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá