Málé (puliszka) sült csirkével és juhtúróval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A málé hozzávalói:
- 1 l víz
- 25 dkg kukoricadara
- 10 dkg búzadara
- 1 kk só
A sült csirke hozzávalói:
- 4 db csirkecomb, csirke szárny vagy bármilyen csirke hús
- 2 db kápia paprika (piros)
- 4 db paradicsom
- 1 dl olaj
- 2 ek ételízesítő
- 2 ek ketchup
- 5 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A málé elkészítése:
A vizet felrakom melegedni, amikor forr, kis lángra teszem, belerakom a sót és az olajat. Lassan adom hozzá a búzadarát, kézi habverővel folyamatosan keverem, hogy ne legyen csomós. Utána ugyanígy a kukoricadarát is. Amikor elkezd keményedni, akkor fakanállal keverem tovább, amíg megfő.
Alufóliát kiterítek egy tálcára, bekenem egy kis olajjal, ráteszem a puliszkát úgy, hogy a juhtúrót rátéve feltekerhető legyen, mint egy tekercs. A juhtúrót tejföllel elkeverem. Felgöngyölés után állni hagyom, amíg el nem olvad a túró benne.
A sült csirke elkészítése:
Bekenem a csirkét ételízesítővel és ketchuppal. Kiolajozott tepsibe rakom a húst, a paradicsomot és a paprikát. 200 fokon 40 perc alatt pirosra sütöm.
Tipp:
A fokhagymát egy kis tálba összezúzzuk, 1 kk ételízesítőt és fél dl vizet öntünk hozzá. Ezt tehetjük a hús tetejére is, de még finomabb, ha mellé tesszük és belemártogatjuk a húst fogyasztáskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »