Málé (puliszka) sült csirkével és juhtúróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A málé hozzávalói:

  • 1 l víz
  • 25 dkg kukoricadara
  • 10 dkg búzadara
  • 1 kk só

A sült csirke hozzávalói:

  • 4 db csirkecomb, csirke szárny vagy bármilyen csirke hús
  • 2 db kápia paprika (piros)
  • 4 db paradicsom
  • 1 dl olaj
  • 2 ek  ételízesítő
  • 2 ek ketchup
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A málé elkészítése:

A vizet felrakom melegedni, amikor forr, kis lángra teszem, belerakom a sót és az olajat. Lassan adom hozzá a búzadarát, kézi habverővel folyamatosan keverem, hogy ne legyen csomós. Utána ugyanígy a kukoricadarát is. Amikor elkezd keményedni, akkor fakanállal keverem tovább, amíg megfő.

Alufóliát kiterítek egy tálcára, bekenem egy kis olajjal, ráteszem a puliszkát úgy, hogy a juhtúrót rátéve feltekerhető legyen, mint egy tekercs. A juhtúrót tejföllel elkeverem.  Felgöngyölés után állni hagyom, amíg el nem olvad a túró benne.

A sült csirke elkészítése:

Bekenem a csirkét ételízesítővel és ketchuppal. Kiolajozott tepsibe rakom a húst, a paradicsomot és a paprikát. 200 fokon 40 perc alatt pirosra sütöm.

Tipp:

A fokhagymát egy kis tálba összezúzzuk, 1 kk ételízesítőt és fél dl vizet öntünk hozzá. Ezt tehetjük a hús tetejére is, de még finomabb, ha mellé tesszük és belemártogatjuk a húst fogyasztáskor.