Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas fasírttorta recept

Májas fasírttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 5 nagyobb szelet száraz fehér vagy félbarna kenyér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • tej (amennyit majd a kenyér felvesz)
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 ek tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk kurkuma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • petrezselyem
    • bors (bővebb mennyiségben)

    Elkészítése:

    A száraz kenyérszeleteket felkockázzuk és egy tálba tesszük. Ráöntünk annyi tejet, hogy az felszívja, akkor jó, ha nem csapódik ki a tej. Villa segítségével összetörjük, beleteszünk 10 dkg reszelt sajtot, a tejfölt, petrezselymet, majd belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Fűszerezzük kurkumával, sóval és ne sajnáljuk belőle a borsot! Végül a tojásokkal összedolgozzuk és félretesszük.

    Apróra vágjuk a vöröshagymát, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott, megtisztított csirkemájat. Fűszerpaprikával, sóval ízesítjük, a végén még 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele. A tűzről levéve beledolgozzuk a kenyeres masszánkba.

    Előveszünk egy tortaformát, picit olajjal megkenjük az oldalát és az alját, majd beleöntjük a masszát és vízszintesre elegyengetjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Szükségünk lesz egy olyan tepsire (az olaj esetleg utat törhet magának a formából), amibe ez a forma belefér és arra helyezve sütjük kb 30-40 percet 180 fokon.

    Köretként vajas, petrezselymes krumplit tálalhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá