Májas fasírttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 nagyobb szelet száraz fehér vagy félbarna kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tej (amennyit majd a kenyér felvesz)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • petrezselyem
  • bors (bővebb mennyiségben)

Elkészítése:

A száraz kenyérszeleteket felkockázzuk és egy tálba tesszük. Ráöntünk annyi tejet, hogy az felszívja, akkor jó, ha nem csapódik ki a tej. Villa segítségével összetörjük, beleteszünk 10 dkg reszelt sajtot, a tejfölt, petrezselymet, majd belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Fűszerezzük kurkumával, sóval és ne sajnáljuk belőle a borsot! Végül a tojásokkal összedolgozzuk és félretesszük.

Apróra vágjuk a vöröshagymát, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott, megtisztított csirkemájat. Fűszerpaprikával, sóval ízesítjük, a végén még 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele. A tűzről levéve beledolgozzuk a kenyeres masszánkba.

Előveszünk egy tortaformát, picit olajjal megkenjük az oldalát és az alját, majd beleöntjük a masszát és vízszintesre elegyengetjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Szükségünk lesz egy olyan tepsire (az olaj esetleg utat törhet magának a formából), amibe ez a forma belefér és arra helyezve sütjük kb 30-40 percet 180 fokon.

Köretként vajas, petrezselymes krumplit tálalhatunk.