Lángos zöldséges pulykaraguval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- kb 3, 7 dl víz
- olaj a lángos sütéséhez
A zöldségraguhoz:
- 300 g csíkokra vágott pulykamell
- 1 cikk zellergumó
- 4 db felszeletelt csiperke gomba
- 20 cm-es póréhagyma karikára vágva
- 1 marék bébispenót
- 1 csokor friss, aprított petrezselyemlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
Először a lángost készítjük el. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd belekeverjük a sót. Azz élesztőt a cukorral kevés, langyos vízben felfuttatjuk.
Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a maradék langyos vizet és jól ki dagasztjuk a tésztát. Lágyabb tésztát kel kapnunk.
A gyúródeszkát kevés olajjal lekenjük és olajos kézzel 6 egyforma gombócot formázunk a tésztából.
15-20 percig kelni hagyjuk, majd kézbe vesszük a tésztát és körbe-körbe forgatjuk, hogy a saját súlya nyújtsa ki (kerekre formázzuk), majd bő, forró olajban kisütjük a lángost szép pirosra. A megsült lángosokat papírtörőre szedjük.
Az olajat felhevítjük és belerakjuk a felcsíkozott pulykamellet és fehéredésig pirítjuk, majd rádobjuk a póréhagymát és tovább pároljuk. Következnek a zöldségek: a gomba és a zeller, majd ezzel is pároljuk, de még nem sózzuk, hogy ne eresszen levet a gomba és szép fehér maradjon.
Végezetül rárakjuk a bébispenótot és az aprított petrezselymet, közben pedig sózzuk és borsozzuk, végül készre pároljuk, majd a végén lejpírjuk.
A ragut a lángos közepébe halmozzuk.
Tipp:
A ha gomba is van az ételben, akkor pirításnál sosem sózom meg, mert akkor levet ereszt és megbarnul. így megtarja a színét és egész más lesz a textúrája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »