Kukoricás tejfölben sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 3 ek mustár
- 3 csapott ek finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 30 dkg csemegekukorica
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0, 5 dl víz
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, bekenjük mustárral, és negyed órát állni hagyjuk.
Beforgatjuk lisztbe, és egy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük. Aláöntjük a vizet, fóliával letakarjuk, és kb. 30 percig sütjük.
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, és a kukorica hozzáadása után még 5-6 percig pároljuk.
e
leöntjük az ízlés szerint fűszerezett tejfölt, és összeforraljuk.Húsra öntjük a tejfölös kukoricát, megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »