Kuglófsütőn sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1,5 kg burgonya
- 50 dkg saslik hagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál csirke fűszersó
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kuglófsütő közepét vonjuk be alufóliával, hogy a csirke belsejében egyenletesen áramoljon a hő és ne ragadjon rá a csirke. Sütés után könnyebb levenni így a formáról a csirkét.
A páchoz az olajt, borsot , fokhagymát és a fűszerkeveréket keverjük össze.
A konyhakészre előkészített csirkét pácoljuk be mindenhol, ahol tudnunk ott a kezünkkel nyúljunk a bőre alá és azokon a részeken kenjük le a páccal
.
A csirkét óvatosan helyezzük a kuglófforma közepére .A két lábát kössük össze, hogy szép formája maradjon sülés közben is. Kenjük át páccal kívül is mindenhol.
A megpucolt, kockára vágott burgonyát sózzuk meg, tegyük a csirke köré, majd dobáljuk rá saslik hagymákat.
A csirkét takarjuk be alufóliával jó szorosan. Tegyük középmeleg sütőbe, 170 fokra 50-70 percre.
Amikor a csirkehús megpuhult vegyük le fóliát a formáról. A burgonyákat és hagymát vegyük ki tegyük egy tepsire és grill fokozaton 10-12 perc alatt pirítsuk meg, hogy finom kérget kapjon.
A csirkét a kisülő páclével locsoljuk meg és tegyük vissza a sütőbe. Ezt folyamatot 2-3-szor ismételjük meg 15 perenként (függ attól, mennyi idő alatt sül omlósra a csirkehús és kap szép színt kívülről).
Tálalás előtt pihentessük 10-15 percig a sült csirkét. Akkor van készen, ha csontok simán kijönnek a húsból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »