Kuglófsütőn sült csirke recept
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1,5 kg burgonya
- 50 dkg saslik hagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál csirke fűszersó
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kuglófsütő közepét vonjuk be alufóliával, hogy a csirke belsejében egyenletesen áramoljon a hő és ne ragadjon rá a csirke. Sütés után könnyebb levenni így a formáról a csirkét.
A páchoz az olajt, borsot , fokhagymát és a fűszerkeveréket keverjük össze.
A konyhakészre előkészített csirkét pácoljuk be mindenhol, ahol tudnunk ott a kezünkkel nyúljunk a bőre alá és azokon a részeken kenjük le a páccal
.
A csirkét óvatosan helyezzük a kuglófforma közepére .A két lábát kössük össze, hogy szép formája maradjon sülés közben is. Kenjük át páccal kívül is mindenhol.
A megpucolt, kockára vágott burgonyát sózzuk meg, tegyük a csirke köré, majd dobáljuk rá saslik hagymákat.
A csirkét takarjuk be alufóliával jó szorosan. Tegyük középmeleg sütőbe, 170 fokra 50-70 percre.
Amikor a csirkehús megpuhult vegyük le fóliát a formáról. A burgonyákat és hagymát vegyük ki tegyük egy tepsire és grill fokozaton 10-12 perc alatt pirítsuk meg, hogy finom kérget kapjon.
A csirkét a kisülő páclével locsoljuk meg és tegyük vissza a sütőbe. Ezt folyamatot 2-3-szor ismételjük meg 15 perenként (függ attól, mennyi idő alatt sül omlósra a csirkehús és kap szép színt kívülről).
Tálalás előtt pihentessük 10-15 percig a sült csirkét. Akkor van készen, ha csontok simán kijönnek a húsból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









