Hozzávalók:
Elkészítése:
A kuglófsütő közepét vonjuk be alufóliával, hogy a csirke belsejében egyenletesen áramoljon a hő és ne ragadjon rá a csirke. Sütés után könnyebb levenni így a formáról a csirkét.
A páchoz az olajt, borsot , fokhagymát és a fűszerkeveréket keverjük össze.
A konyhakészre előkészített csirkét pácoljuk be mindenhol, ahol tudnunk ott a kezünkkel nyúljunk a bőre alá és azokon a részeken kenjük le a páccal
.
A csirkét óvatosan helyezzük a kuglófforma közepére .A két lábát kössük össze, hogy szép formája maradjon sülés közben is. Kenjük át páccal kívül is mindenhol.
A megpucolt, kockára vágott burgonyát sózzuk meg, tegyük a csirke köré, majd dobáljuk rá saslik hagymákat.
A csirkét takarjuk be alufóliával jó szorosan. Tegyük középmeleg sütőbe, 170 fokra 50-70 percre.
Amikor a csirkehús megpuhult vegyük le fóliát a formáról. A burgonyákat és hagymát vegyük ki tegyük egy tepsire és grill fokozaton 10-12 perc alatt pirítsuk meg, hogy finom kérget kapjon.
A csirkét a kisülő páclével locsoljuk meg és tegyük vissza a sütőbe. Ezt folyamatot 2-3-szor ismételjük meg 15 perenként (függ attól, mennyi idő alatt sül omlósra a csirkehús és kap szép színt kívülről).
Tálalás előtt pihentessük 10-15 percig a sült csirkét. Akkor van készen, ha csontok simán kijönnek a húsból.