Kontyos csirkesült recept
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
A fűszerezéshez:
- szárnyas fűszerkeverék
Az elősütéshez:
- étolaj
A húsok tetejére:
- 3 zsemle
- 3 dl tej
- 1 fej vörös hagyma
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
- só
- bors
- szerecsendió
- majoránna
- petrezselyemzöld felaprítva
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy paradicsom
- 4 cikk sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés étolajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.
Étolajon világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát.
Elkeverjük a tejbe áztatott, kifacsart, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, a majoránnával, a szerecsendióval, a sóval, a borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikeverjük.
A húsokat tepsibe tesszük, amit az elősütésből maradt étolajjal kikentünk.
A hússzeletekre teszünk a masszából egy jó púpozott evőkanállal, majd 200 fokra melegített sütőbe tesszük.
A pecsenyelével közben locsolgatjuk
Körülbelül 20 percet sütjük, majd a sütőből kivéve, mindegyik tetejére 1 szelet paradicsomot teszünk és egy fél cikk sajtot.
Visszatesszük a sütőbe még 6-7 percre, amíg a sajt egy kis színt kap.
Forrón tálaljuk.
Így önmagában is laktató, nagyon finom.
Még egy kis kukoricával elkevert rizst köretet is készítettem mellé.