Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kontyos csirkesült recept

Kontyos csirkesült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csirkemell

    A fűszerezéshez:

    • szárnyas fűszerkeverék

    Az elősütéshez:

    • étolaj

    A húsok tetejére:

    • 3 zsemle
    • 3 dl tej
    • 1 fej vörös hagyma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
    • bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • petrezselyemzöld felaprítva
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 nagy paradicsom
    • 4 cikk sajt

    Elkészítése:

    A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés étolajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.

    Étolajon világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát.

    Elkeverjük a tejbe áztatott, kifacsart, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, a majoránnával, a szerecsendióval, a sóval, a borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel.

    Keverőgéppel jó simára kikeverjük.

    A húsokat tepsibe tesszük, amit az elősütésből maradt étolajjal kikentünk.

    A hússzeletekre teszünk a masszából egy jó púpozott evőkanállal, majd 200 fokra melegített sütőbe tesszük.

    A pecsenyelével közben locsolgatjuk

    Körülbelül 20 percet sütjük, majd a sütőből kivéve, mindegyik tetejére 1 szelet paradicsomot teszünk és egy fél cikk sajtot.

    Visszatesszük a sütőbe még 6-7 percre, amíg a sajt egy kis színt kap.

    Forrón tálaljuk.

    Így önmagában is laktató, nagyon finom.

    Még egy kis kukoricával elkevert rizst köretet is készítettem mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá