Kontyos csirkesült recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
A fűszerezéshez:
- szárnyas fűszerkeverék
Az elősütéshez:
- étolaj
A húsok tetejére:
- 3 zsemle
- 3 dl tej
- 1 fej vörös hagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
- só
- bors
- szerecsendió
- majoránna
- petrezselyemzöld felaprítva
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy paradicsom
- 4 cikk sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés étolajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.
Étolajon világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát.
Elkeverjük a tejbe áztatott, kifacsart, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, a majoránnával, a szerecsendióval, a sóval, a borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikeverjük.
A húsokat tepsibe tesszük, amit az elősütésből maradt étolajjal kikentünk.
A hússzeletekre teszünk a masszából egy jó púpozott evőkanállal, majd 200 fokra melegített sütőbe tesszük.
A pecsenyelével közben locsolgatjuk
Körülbelül 20 percet sütjük, majd a sütőből kivéve, mindegyik tetejére 1 szelet paradicsomot teszünk és egy fél cikk sajtot.
Visszatesszük a sütőbe még 6-7 percre, amíg a sajt egy kis színt kap.
Forrón tálaljuk.
Így önmagában is laktató, nagyon finom.
Még egy kis kukoricával elkevert rizst köretet is készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »