Kontyos csirkesült recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
A fűszerezéshez:
- szárnyas fűszerkeverék
Az elősütéshez:
- étolaj
A húsok tetejére:
- 3 zsemle
- 3 dl tej
- 1 fej vörös hagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
- só
- bors
- szerecsendió
- majoránna
- petrezselyemzöld felaprítva
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy paradicsom
- 4 cikk sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés étolajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.
Étolajon világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát.
Elkeverjük a tejbe áztatott, kifacsart, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, a majoránnával, a szerecsendióval, a sóval, a borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikeverjük.
A húsokat tepsibe tesszük, amit az elősütésből maradt étolajjal kikentünk.
A hússzeletekre teszünk a masszából egy jó púpozott evőkanállal, majd 200 fokra melegített sütőbe tesszük.
A pecsenyelével közben locsolgatjuk
Körülbelül 20 percet sütjük, majd a sütőből kivéve, mindegyik tetejére 1 szelet paradicsomot teszünk és egy fél cikk sajtot.
Visszatesszük a sütőbe még 6-7 percre, amíg a sajt egy kis színt kap.
Forrón tálaljuk.
Így önmagában is laktató, nagyon finom.
Még egy kis kukoricával elkevert rizst köretet is készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »