Kontyos csirkesült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kontyos csirkesült

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell

A fűszerezéshez:

  • szárnyas fűszerkeverék

Az elősütéshez:

  • étolaj

A húsok tetejére:

  • 3 zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyemzöld felaprítva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy paradicsom
  • 4 cikk sajt

Elkészítése:

A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés étolajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.

Étolajon világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát.

Elkeverjük a tejbe áztatott, kifacsart, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, a majoránnával, a szerecsendióval, a sóval, a borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel.

Keverőgéppel jó simára kikeverjük.

A húsokat tepsibe tesszük, amit az elősütésből maradt étolajjal kikentünk.

A hússzeletekre teszünk a masszából egy jó púpozott evőkanállal, majd 200 fokra melegített sütőbe tesszük.

A pecsenyelével közben locsolgatjuk

Körülbelül 20 percet sütjük, majd a sütőből kivéve, mindegyik tetejére 1 szelet paradicsomot teszünk és egy fél cikk sajtot.

Visszatesszük a sütőbe még 6-7 percre, amíg a sajt egy kis színt kap.

Forrón tálaljuk.

Így önmagában is laktató, nagyon finom.

Még egy kis kukoricával elkevert rizst köretet is készítettem mellé.