Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált libasült recept

Konfitált libasült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 db liba szárnytő
    • bors
    • kb 2 liter libazsír

    Elkészítése:

    A húst a sóval és a borssal dörzsöljük be, majd hagyjuk állni hűtőben pár órát vagy egy éjszakán át.

    Másnap egy vaslábasba tegyük a szárnyakat, majd annyi zsírral öntsük fel, amennyi ellepi. Tegyük fel a tűzre és takaréklángon kb 2 óra alatt süssük meg. Ezzel az eljárással szaftos marad a hús, nem szárad ki.

    Köretnek édesburgonya chipset sütöttem hozzá. Vékonyra leszeltem a tisztított édesburgonyát, majd fritőzben megsütöttem.

    Tipp:

    “Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik” Mi a biztonság kedvéért ettünk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá