Konfitált libasült

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 db liba szárnytő
  • bors
  • kb 2 liter libazsír

Elkészítése:

A húst a sóval és a borssal dörzsöljük be, majd hagyjuk állni hűtőben pár órát vagy egy éjszakán át.

Másnap egy vaslábasba tegyük a szárnyakat, majd annyi zsírral öntsük fel, amennyi ellepi. Tegyük fel a tűzre és takaréklángon kb 2 óra alatt süssük meg. Ezzel az eljárással szaftos marad a hús, nem szárad ki.

Köretnek édesburgonya chipset sütöttem hozzá. Vékonyra leszeltem a tisztított édesburgonyát, majd fritőzben megsütöttem.

Tipp:

“Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik” Mi a biztonság kedvéért ettünk!