Konfitált kacsacomb és mell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db pecsenye kacsacomb
- 2 db filézett bőrös kacsamell
- 2 dl kacsazsír
- só, bors
- 1 doboz 280 grammos chilis mexikói keverék
- 1 doboz 285 grammos extra édes, morzsolt csemegekukorica
- 1 idared alma
- 2 nagyobb savanyú uborka
- só
- 3 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A combok és a kacsamellek bőrét beirdaljuk és sózzuk, borsozzuk.
Előveszünk egy kacsasütő tálat, kizsírozzuk, majd a combokat és a kacsmelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk és keves vizet öntünk rá.
Lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk kb 2 órára.
Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük, a húsok mind két oldalát lepirítjuk.
Amíg sül a kacsa, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat, bele öntjük leszűrt a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd csipet sóval megszórjuk.
Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »