Köménymagos-fokhagymás csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 tk egész köménymag
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db citrom
- 2 db vöröshagyma
- 1 mk őrölt bors
- só
- 1 dl fehér bor
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
A köménymagot állandó keverés mellett, egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Addig pörköljük, még elkezd pattogni, majd rögtön öntsük ki egy hideg tányérba, nehogy megégjen. Ezután tegyük bele egy mozsárba, és őröljük szinte porrá.
Egy tálba öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sót, és keverjük alaposan össze.
Ezután forgassuk bele a csirkecombokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be pár órára (v. egy éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.
A citromot és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. Ezután a tepsibe tegyünk egymásmellé a citromkarikákat, majd fedjük be a vékonyra szeletelt vöröshagymával.
Ezután helyezzük rá a combokat, öntsük rá a visszamarat pácot, öntsük alá a bort, és tegyük mellé a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. másfél óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én csőben sült krumplit (burgonya gratint) készítettem hozzá. (recept itt megtalálható)
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »