Köménymagos-fokhagymás csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 tk egész köménymag
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db citrom
- 2 db vöröshagyma
- 1 mk őrölt bors
- só
- 1 dl fehér bor
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
A köménymagot állandó keverés mellett, egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Addig pörköljük, még elkezd pattogni, majd rögtön öntsük ki egy hideg tányérba, nehogy megégjen. Ezután tegyük bele egy mozsárba, és őröljük szinte porrá.
Egy tálba öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sót, és keverjük alaposan össze.
Ezután forgassuk bele a csirkecombokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be pár órára (v. egy éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.
A citromot és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. Ezután a tepsibe tegyünk egymásmellé a citromkarikákat, majd fedjük be a vékonyra szeletelt vöröshagymával.
Ezután helyezzük rá a combokat, öntsük rá a visszamarat pácot, öntsük alá a bort, és tegyük mellé a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. másfél óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én csőben sült krumplit (burgonya gratint) készítettem hozzá. (recept itt megtalálható)
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »