Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zeller-burgonya gratin (csőben sült zeller és krumpli) recept

Zeller-burgonya gratin (csőben sült zeller és krumpli)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 zeller (nagy)
    • 50 dkg krumpli
    • 6-8 szelet császárszalonna
    • 4 dl főzőtejszín (20 %-os)
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1-2 chili (kimagozva, apróra vágva)
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 ek rozmaring (apróra vágva)

    Elkészítése:

    A szalonnát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk szép pirosra. Ezután tegyük félre.

    A zellert és a krumplit pucoljuk meg, majd nagyon vékonyra szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, a chilit magozzuk ki, majd mindegyiket vágjuk fel apróra.

    Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot, a fokhagymát, a chilit, és a mustárt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

    Ezután néhány kanállal tegyünk egy sütőtálba a tejszínes keverékből, és rendezzünk el benne egy réteg vékonyra szeletelt zellert, majd enyhén sózzuk és szórjuk meg a kisütött szalonnával. Végül pedig locsoljuk meg a tejszínes keverékkel.

    Ezután rendezzünk el egy réteg vékonyra szeletelt krumplit, majd enyhén sózzuk és szórjuk meg szalonnával, és locsoljuk meg a tejszínes keverékkel.

    Folytassuk így a rétegezést váltogatva, arra figyelve hogy a tetejére krumpli kerüljön, majd öntsük rá a maradék tejszínes keveréket.
    Ezután fedjük le a sütőformát alufóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

    Tálalás előtt szedjük tányérra a csőben sült zelleres-krumplit, majd ízlés szerint buggyantott tojással, sült hússal, vagy csak úgy magában kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá