Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Királyréti sült kacsa recept

Királyréti sült kacsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 pecsenye kacsacomb
    • 1 ek só
    • 1,5 dl tej
    • kevés őrölt bors

    A körethez:

    • 1 kg fejes káposzta
    • 2 közepes birsalma
    • 2 ek barna nádcukor
    • 2 ek olaj
    • csipet fahéj
    • őrölt kömény
    • 1-2 ek balzsamecet

    Elkészítése:

    A kacsacombot besózzuk, majd állni hagyjuk, hogy jól átjárja a só.

    Tepsibe rakosgatjuk, megborsozzuk és fóliával letakarva sütjük. Félidőben leöntjük a zsírját, majd felöntjük tejjel. Zsírjára sütjük már fólia nélkül és szép aranybarnára pirítjuk a bőrét.

    A káposztát vékonyra csíkozzuk és besózzuk, majd kicsavarjuk a levétől. A cukrot enyhén világosra karamellizáljuk az olajon, majd a káposztát rárakjuk. Jól keverjük össze és fűszerezzük be. Néha kevergessük, nehogy lesüljön.

    A birset meghámozzuk és előfőzzük kevés citromlével, vízzel és a fahéjjal.

    A kész káposztát savanyítjuk balzsamecettel.

    A félig puha birset a káposztához adjuk és így tálaljuk a sült kacsacomb mellé.

    Nagyon ízletes, zamatos köretet kapunk. Én a kész étel mellé még szarvasgombás krokettet adtam.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá