Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai kacsa pirított tésztával recept

Kínai kacsa pirított tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • olaj
    • 3 fej vöröshagyma
    • 2 pritamin paprika
    • 40 dkg kacsamell
    • 1 gerezd fokhagyma
    • szójaszósz
    • kínai fűszerkeverék (ízlés szerint)
    • kb 1 dl víz
    • keményítő
    • 1 közepes sárgarépa
    • 1/2 fej káposzta
    • 1 csomag spagetti tészta

    Elkészítése:

    Kevés olajon megpirítunk 2 fej apróra vágott hagymát, felcsíkozott paprikát és kacsamellet.

    Jól összesütjük, majd a zúzott fokhagymát, pár csepp szójaszószt, ízlés szerint kínai fűszerkeveréket és kevés vizet adunk hozzá, majd addig főzzük, ameddig puha lesz a hús.

    Ezután az étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben, majd a húsra öntjük. Kicsit felforraljuk és kész is. A keményítőtől lesz sűrű, fényes szaftja.

    A tésztát olajon, 1 fej vékonyra vágott hagymával, a répával és a csíkokra vágott káposztával megpirítjuk. Ezután kevés vizet öntünk rá. Sóval, szójaszósszal ízesítjük.

    A tésztát úgy főzzük, hogy mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy az megpuhuljon és ne maradjon leve

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá