Kínai kacsa pirított tésztával recept

Hozzávalók:
- olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 pritamin paprika
- 40 dkg kacsamell
- 1 gerezd fokhagyma
- szójaszósz
- kínai fűszerkeverék (ízlés szerint)
- kb 1 dl víz
- keményítő
- 1 közepes sárgarépa
- 1/2 fej káposzta
- só
- 1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítunk 2 fej apróra vágott hagymát, felcsíkozott paprikát és kacsamellet.
Jól összesütjük, majd a zúzott fokhagymát, pár csepp szójaszószt, ízlés szerint kínai fűszerkeveréket és kevés vizet adunk hozzá, majd addig főzzük, ameddig puha lesz a hús.
Ezután az étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben, majd a húsra öntjük. Kicsit felforraljuk és kész is. A keményítőtől lesz sűrű, fényes szaftja.
A tésztát olajon, 1 fej vékonyra vágott hagymával, a répával és a csíkokra vágott káposztával megpirítjuk. Ezután kevés vizet öntünk rá. Sóval, szójaszósszal ízesítjük.
A tésztát úgy főzzük, hogy mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy az megpuhuljon és ne maradjon leve
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »