Kínai kacsa pirított tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 pritamin paprika
  • 40 dkg kacsamell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szójaszósz
  • kínai fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • kb 1 dl víz
  • keményítő
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1/2 fej káposzta
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítése:

Kevés olajon megpirítunk 2 fej apróra vágott hagymát, felcsíkozott paprikát és kacsamellet.

Jól összesütjük, majd a zúzott fokhagymát, pár csepp szójaszószt, ízlés szerint kínai fűszerkeveréket és kevés vizet adunk hozzá, majd addig főzzük, ameddig puha lesz a hús.

Ezután az étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben, majd a húsra öntjük. Kicsit felforraljuk és kész is. A keményítőtől lesz sűrű, fényes szaftja.

A tésztát olajon, 1 fej vékonyra vágott hagymával, a répával és a csíkokra vágott káposztával megpirítjuk. Ezután kevés vizet öntünk rá. Sóval, szójaszósszal ízesítjük.

A tésztát úgy főzzük, hogy mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy az megpuhuljon és ne maradjon leve