Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi csirkemell recept

Kijevi csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 20 dkg margarin
    • 1 tk szerecsendió
    • 10 dkg petrezselyem zöld
    • 1 csipet só
    • 15 dkg sajt
    • 1 tk fehér bors
    • 1 kg burgonya
    • 5 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 10-15 dkg liszt a panírozáshoz
    • 10-15 dkg zsemlemorzsa panírozáshoz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl olaj

    Elkészítése:
    A csirkemellet felszúrjuk a vastagabb felénél, besózzuk és hűtőbe tesszük. A margarint mikróban kicsit megolvasztjuk hogy lágy legyen, de ne folyékony. Ha megolvadt akkor belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a szerecsendiót, a sót (attól függ menyire sós a sajt) a fehér borsot, és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Habzsákba tesszük a vajas tölteléket és megtöltjük vele a csirkemellet. Ha ezzel elkészültünk beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába. Bő forró olajban, tartalék lángon megsütjük a melleket. Megpucoljuk a krumplit, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat és a tejet és összetörjük.

    Tipp:

    Ha nincs otthon habzsákotok akkor a csirkemellre egy zsebet is vághattok és oda kanállal is bele tudjátok a tölteléket rakni. Ha viszont kicsit ügyesebbek vagytok akkor zsírpapírból is lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá