Kijevi csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk szerecsendió
  • 10 dkg petrezselyem zöld
  • 1 csipet só
  • 15 dkg sajt
  • 1 tk fehér bors
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 10-15 dkg liszt a panírozáshoz
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa panírozáshoz
  • 3 tojás
  • 4 dl olaj

Elkészítése:
A csirkemellet felszúrjuk a vastagabb felénél, besózzuk és hűtőbe tesszük. A margarint mikróban kicsit megolvasztjuk hogy lágy legyen, de ne folyékony. Ha megolvadt akkor belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a szerecsendiót, a sót (attól függ menyire sós a sajt) a fehér borsot, és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Habzsákba tesszük a vajas tölteléket és megtöltjük vele a csirkemellet. Ha ezzel elkészültünk beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába. Bő forró olajban, tartalék lángon megsütjük a melleket. Megpucoljuk a krumplit, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat és a tejet és összetörjük.

Tipp:

Ha nincs otthon habzsákotok akkor a csirkemellre egy zsebet is vághattok és oda kanállal is bele tudjátok a tölteléket rakni. Ha viszont kicsit ügyesebbek vagytok akkor zsírpapírból is lehet készíteni.