Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi csirkegolyó recept

Kijevi csirkegolyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált csirkemell
    • bors ízlés szerint

    Töltelékhez:

    • 25 dkg sajt
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A darált húst sóval, borssal ízesítem és összegyúrom.

    A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrom.

    Kb 30 gombócot készítek a húsból is, és a sajtos töltelékből is.

    A húsgolyót ellapítom és a közepébe helyezem a sajtos tölteléket. Kb 4 cm átmérőjű golyókat formálok belőle és bepanírozom.

    Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszek, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verem fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszek, összefogom a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatom.

    Az olajat egy kisebb edénybe öntöm, hogy inkább magasan álljon benne, hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek. Konyhai papírtörlőre szedem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Tipp:

    Bármilyen körettel tálalhatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá