Hozzávalók:
Töltelékhez:
Panírozáshoz:
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal ízesítem és összegyúrom.
A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrom.
Kb 30 gombócot készítek a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
A húsgolyót ellapítom és a közepébe helyezem a sajtos tölteléket. Kb 4 cm átmérőjű golyókat formálok belőle és bepanírozom.
Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszek, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verem fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszek, összefogom a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatom.
Az olajat egy kisebb edénybe öntöm, hogy inkább magasan álljon benne, hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek. Konyhai papírtörlőre szedem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.