Kijevi csirkegolyó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg darált csirkemell
  • bors ízlés szerint

Töltelékhez:

  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A darált húst sóval, borssal ízesítem és összegyúrom.

A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrom.

Kb 30 gombócot készítek a húsból is, és a sajtos töltelékből is.

A húsgolyót ellapítom és a közepébe helyezem a sajtos tölteléket. Kb 4 cm átmérőjű golyókat formálok belőle és bepanírozom.

Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszek, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verem fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszek, összefogom a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatom.

Az olajat egy kisebb edénybe öntöm, hogy inkább magasan álljon benne, hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek. Konyhai papírtörlőre szedem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tipp:

Bármilyen körettel tálalhatjuk.