Kapros túrókrém alatt sült csirkeszelet recept
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemellfilé szelet
- só
- őrölt bors
- 25 dkg túró
- 3 jó púpos ek tejföl
- 2/3 kk só
- 1 nagy csokor friss kapor
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek olaj a tepsibe
Elkészítése:
A megtisztított hús szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval, borssal.
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés olajjal és belefektetjük a melleket.
A túrót jól áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, a sóval.
A kaprot folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A túrókrémbe forgatjuk.
A húsok tetejére simítjuk. Meghintjük bőven reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva, a hőfokot 180 fokra csökkentve további 15 percet pirítjuk.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Ez nem egy túl szépen tálalható fogás (Mondhatni olyan, mint az a bizonyos édesség. Ronda és finom.), de a Férjem nagyon szereti, és ha van friss kapor, akkor biztos, hogy megsütöm a kedvéért. Néha párolt rizs körettel, néha habos krumplipürével kínálom. Egyszerű fogás, nem igényel sok munkát. Míg a sütő dolgozik, a köret is elkészül.