Kapros túrókrém alatt sült csirkeszelet recept

Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemellfilé szelet
- só
- őrölt bors
- 25 dkg túró
- 3 jó púpos ek tejföl
- 2/3 kk só
- 1 nagy csokor friss kapor
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek olaj a tepsibe
Elkészítése:
A megtisztított hús szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval, borssal.
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés olajjal és belefektetjük a melleket.
A túrót jól áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, a sóval.
A kaprot folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A túrókrémbe forgatjuk.
A húsok tetejére simítjuk. Meghintjük bőven reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva, a hőfokot 180 fokra csökkentve további 15 percet pirítjuk.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Ez nem egy túl szépen tálalható fogás (Mondhatni olyan, mint az a bizonyos édesség. Ronda és finom.), de a Férjem nagyon szereti, és ha van friss kapor, akkor biztos, hogy megsütöm a kedvéért. Néha párolt rizs körettel, néha habos krumplipürével kínálom. Egyszerű fogás, nem igényel sok munkát. Míg a sütő dolgozik, a köret is elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »