Kapros túrókrém alatt sült csirkeszelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkemellfilé szelet
  • őrölt bors
  • 25 dkg túró
  • 3 jó púpos ek tejföl
  • 2/3 kk só
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 ek olaj a tepsibe

Elkészítése:

A megtisztított hús szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval, borssal.

Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés olajjal és belefektetjük a melleket.

A túrót jól áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, a sóval.

A kaprot folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A túrókrémbe forgatjuk.

A húsok tetejére simítjuk. Meghintjük bőven reszelt sajttal.

Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva, a hőfokot 180 fokra csökkentve további 15 percet pirítjuk.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Ez nem egy túl szépen tálalható fogás (Mondhatni olyan, mint az a bizonyos édesség. Ronda és finom.), de a Férjem nagyon szereti, és ha van friss kapor, akkor biztos, hogy megsütöm a kedvéért. Néha párolt rizs körettel, néha habos krumplipürével kínálom. Egyszerű fogás, nem igényel sok munkát. Míg a sütő dolgozik, a köret is elkészül.