Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült sertéscomb kapros cukkiniszósszal recept

Sült sertéscomb kapros cukkiniszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7-8 szelet sertéscomb
    • só, bors
    • olaj vagy másmilyen zsiradék
    • 2 zsenge cukkini
    • 2 csokor kapor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1,5 dl víz
    • 3 ek tejföl
    • worcester szósz ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húsokat kissé kiklopfoljuk, majd az egyik oldalukat sózzuk és borsozzuk.

    Egy nagyobb serpenyőben zsiradékot forrósítunk és a húsokat a sózott-borsozott felükkel beletesszük, majd a másik felüket is sózzuk és borsozzuk és így kezdjük sütni. Amikor a zsiradékban lévő felük szép aranybarna, akkor megfordítjuk és a másik felüket is megsütjük. Kiszedjük a húsokat és amíg a mártás elkészül, addig melegen tartjuk.

    A cukkinit kb kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk a kaporral együtt. Ha sok zsiradék maradt vissza a serpenyőben, akkor leöntünk belőle, a maradékban pedig megpirítjuk a hagymát. Ezután felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük worcester szósszal.

    Hozzáadjuk a tejfölt és a cukkinicsíkokat, majd együtt sűrűre forraljuk az egészet. Arra figyeljünk, hogy a cukkini ne puhuljon meg túlságosan! A kész szószba belekeverjük a felaprított kaprot is.

    A kisütött húsokat a cukknis szósszal és kifőtt tésztával tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá