Sült sertéscomb kapros cukkiniszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7-8 szelet sertéscomb
  • só, bors
  • olaj vagy másmilyen zsiradék
  • 2 zsenge cukkini
  • 2 csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl víz
  • 3 ek tejföl
  • worcester szósz ízlés szerint

Elkészítése:

A húsokat kissé kiklopfoljuk, majd az egyik oldalukat sózzuk és borsozzuk.

Egy nagyobb serpenyőben zsiradékot forrósítunk és a húsokat a sózott-borsozott felükkel beletesszük, majd a másik felüket is sózzuk és borsozzuk és így kezdjük sütni. Amikor a zsiradékban lévő felük szép aranybarna, akkor megfordítjuk és a másik felüket is megsütjük. Kiszedjük a húsokat és amíg a mártás elkészül, addig melegen tartjuk.

A cukkinit kb kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk a kaporral együtt. Ha sok zsiradék maradt vissza a serpenyőben, akkor leöntünk belőle, a maradékban pedig megpirítjuk a hagymát. Ezután felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük worcester szósszal.

Hozzáadjuk a tejfölt és a cukkinicsíkokat, majd együtt sűrűre forraljuk az egészet. Arra figyeljünk, hogy a cukkini ne puhuljon meg túlságosan! A kész szószba belekeverjük a felaprított kaprot is.

A kisütött húsokat a cukknis szósszal és kifőtt tésztával tálaljuk.